קפריסין
מידע כללי
קפריסין, אי מרהיב בים התיכון, ממוקם בצומת דרכים בין שלוש יבשות: אירופה, אסיה ואפריקה. המדינה מחולקת לשני חלקים עיקריים: קפריסין היוונית (הרפובליקה של קפריסין) בדרום, שהיא חלק מהאיחוד האירופי, וקפריסין הטורקית בצפון, אשר מוכרת בעיקר על ידי טורקיה.
שפה: יוונית וטורקית הן השפות הרשמיות, אך אנגלית נפוצה מאוד ונחשבת לשפה שלישית, במיוחד בעסקים ובמגזר הציבורי.
מטבע: אירו (EUR) בחלק היווני
אקלים: ים-תיכוני, עם קיץ חם ויבש וחורף מתון.
תיירות: מהווה חלק משמעותי מהכלכלה, עם יעדים פופולריים כמו איה נאפה, פאפוס,לרנקה ולימסול.


קפריסין – חגיגה של טעמים וחוויות בתפריט
קפריסין, מדינה שמשלבת את המטעמים המקומיים המפתיעים והמגוון הרחב של המטבחים המקומיים והעולמיים. בין שורות המסעדות המפוארות והמסעדות המשפחתיות האוכל בקפריסין מציע לך טעימות שימורים וחוויות קולינריות בלתי נשכחות.
-
- קולינריה בקפריסין – טעמים ים-תיכוניים עם השפעות ייחודיות
-
- המטבח הקפריסאי משלב את מיטב המסורות של יוון, טורקיה והמזרח התיכון, עם השפעות איטלקיות ואירופאיות נוספות. האי מציע חוויה קולינרית עשירה ומגוונת, שמבוססת על חומרים מקומיים טריים כמו שמן זית, עשבי תיבול, ירקות, גבינות ודגים.
מאפייני הטעמים בקפריסין
הטעמים בקפריסין מאופיינים בשילוב בין מתוק למלוח, עושר תבלינים ותשומת לב לטריות.
שימוש בעשבי תיבול: אורגנו, נענע, פטרוזיליה ותימין מככבים ברוב המנות.
שמן זית: הבסיס לכל בישול, כמו ברוב המטבחים הים-תיכוניים.
מוצרים טריים: ירקות כמו עגבניות, חצילים, וקישואים הם רכיבים מרכזיים במנות רבות.
שימוש בבשר ודגים: מטבח קפריסאי שם דגש על טעמים טבעיים ועיבוד מינימלי של חומרי הגלם.
מנות מסורתיות וייחודיות בקפריסין
1.חלומי (Halloumi)
המאכל הלאומי של קפריסין. גבינה חצי-קשה עשויה מחלב כבשים ולעיתים בתוספת חלב עיזים או פרות
מוגשת מטוגנת או צלויה על הגריל, לצד סלט טרי או לחם פיתה.
טעם מלוח ומרקם גמיש שהופך קריספי בחימום.
2. סופלאקי (Souvlaki)
גרסה קפריסאית לשיפודי הבשר היווניים.
נתחי עוף או חזיר מתובלים בעדינות, נצלים על פחמים, ומוגשים בלחם פיתה עם ירקות ורוטב יוגורט.
פופולרי בעיקר בדוכני רחוב.
3. קלפטיקו (Kleftiko)
תבשיל בשר טלה מסורתי שנאפה בתנור באיטיות רבה.
הבשר מתובל בעשבי תיבול ומבושל יחד עם תפוחי אדמה, עד שהמרקם רך ומתפרק.
נחשב לאחת ממנות הדגל של המטבח הקפריסאי.
4. מֶזֶה (Meze)
ארוחת טעימות שמורכבת מ-15 עד 30 מנות קטנות.
כוללת שילוב של מאכלי ים, בשרים, ירקות, ממרחים (כמו טחינה וצזיקי), גבינות וקינוחים.
חוויה חברתית שמאפשרת לטעום מגוון רחב של מאכלים.
5. קופפיה (Koupepia)
גרסה מקומית לעלי גפן ממולאים.
העלים ממולאים באורז, עשבי תיבול ולעיתים בבשר טחון, ומתבשלים ברוטב עגבניות עדין.
6. דגים ופירות ים
קפריסין, כאי ים-תיכוני, מצטיינת במנות דגים טריים כמו ברמונדי, בס ים, ודגי סרדין, לצד מנות פירות ים כגון תמנון צלוי, קלמארי ומולים.
מוגשים לרוב לצד סלט ירוק או תפוחי אדמה אפויים.
7. לואזה (Loukoumades)
כדורי בצק מטוגנים בטבילה של דבש וסוכר. קינוח פופולרי ופשוט שמוגש בעיקר בשווקים ובפסטיבלים.
אטרקציות פופולריות בקפריסין
קפריסין היא אי שמציע שילוב ייחודי של היסטוריה, טבע וחופי ים מרהיבים. הנה רשימה של האטרקציות המובילות שכדאי לחוות במהלך ביקור באי:
1. חופי קפריסין
קפריסין ידועה בחופים מרהיבים עם מים צלולים וחולות לבנים.
חוף ניסי (Nissi Beach) – ממוקם באיה נאפה, אחד החופים המפורסמים ביותר, עם מים טורקיז ורצועת חוף אידיאלית לנופש ולספורט ימי.
חוף פטרה טו רומיו (Petra Tou Romiou) – מקום הולדתה המיתולוגי של אפרודיטה, אלת האהבה והיופי. החוף ידוע בנופיו הפסטורליים.
חוף קונוס (Konnos Bay) – חוף שקט ופחות צפוף ליד פרוטאראס, המושלם לשחייה ולשנורקלינג.
2. פארק הלאומי אקאמאס (Akamas Peninsula)
שמורת טבע עוצרת נשימה בצפון-מערב קפריסין.
מציעה מסלולי הליכה, תצפיות נוף מרהיבות, ומפרצים מבודדים כמו מפרץ האהבה.
אפשרות לסיור בג'יפים או שיט ל"אמבטי אפרודיטה", בריכה טבעית מוקפת בצמחייה.
3. הרי הטרודוס (Troodos Mountains)
רכס הרים מרכזי המספק מפלט מהחום של הקיץ הקפריסאי.
כפרים מסורתיים: כמו אומודוס (Omodos) ולפקרה (Lefkara), הידועים בבתי האבן שלהם ובאמנות המסורתית.
מנזרים וכנסיות ביזנטיות: כמו מנזר קיקוס (Kykkos Monastery) המפורסם בעיצוביו המפוארים.
מסלולי הליכה: כולל מפלי קלדוניה (Kalidonia Falls) ומפלי מילומריס (Millomeris).
4. פאפוס (Paphos)
אתר מורשת עולמית של אונסק"ו שמלא בשרידים היסטוריים מרשימים.
קברי המלכים: קברים עתיקים מהתקופה ההלניסטית והרומית, חצובים בסלע.
פארק הארכיאולוגי: בית לארמונות רומיים עם רצפות פסיפס מדהימות המתארות סיפורים מהמיתולוגיה היוונית.
5. איה נאפה ופרוטאראס
מנזר איה נאפה: מבנה היסטורי מהמאה ה-16 הממוקם במרכז העיר.
מערות הים: תופעה גיאולוגית מדהימה עם מים צלולים, המתאימה לשנורקלינג ושיט.
פארק הפסלים באיה נאפה: גן פתוח המציג פסלים עכשוויים באווירה מרגיעה.
6. לרנקה (Larnaca)
אגם המלח של לרנקה: בחורף ניתן לצפות במאות פלמינגו ורודים הנודדים לאזור.
כנסיית סנט לזרוס: כנסייה מהמאה ה-9 עם עיצוב ביזנטי מרשים.
טיילת פיניקודס: מסלול הליכה יפהפה לאורך הים עם מסעדות ובתי קפה.
7. לימסול (Limassol)
הטירה של לימסול: כיום משמשת כמוזיאון ימי, והייתה מקום חתונתם של ריצ'רד לב הארי ובֶּרֶנְגָריה.
מרינה לימסול: מקום מודרני עם מסעדות יוקרה, חנויות, ונוף מושלם לים.
פסטיבלים: לימסול מארחת אירועים רבים, כולל פסטיבל היין המפורסם בספטמבר.
8. קירניה (Kyrenia) (בקפריסין הטורקית)
עיר נמל קסומה בצפון קפריסין.
טירת קירניה: מבנה מרשים מהמאה ה-16 עם נופים פנורמיים לנמל.
נמל קירניה הישן: אזור מלא חיים עם מסעדות המגישות דגים טריים ואווירה רומנטית.
9. ניקוסיה (Nicosia)
עיר הבירה של קפריסין והעיר המחולקת האחרונה באירופה.
העיר העתיקה: מסלול הליכה בין חומות מימי הביניים, רחובות צרים ושווקים.
מוזיאון קפריסין: מציג את ההיסטוריה העשירה של האי מתקופת האבן ועד ימינו.
מעבר הגבול: ביקור בשני חלקי העיר, היווני והטורקי, דרך נקודות מעבר ייחודיות.
10. וינו קפריסאי (Commandaria Wine Route)
קפריסין מתהדרת ביין קומנדריה, אחד היינות המתוקים העתיקים בעולם. ניתן לבקר ביקבים מסורתיים בכפרי הטרודוס וליהנות מטעימות יין ולמידה על תהליך הייצור.


קזינו בקפריסין
בשנים האחרונות, קפריסין היוונית עשתה צעד גדול לתוך עולם התיירות היוקרתית עם פתיחתו של City of Dreams Mediterranean, הקזינו-ריזורט הראשון מסוגו באזור.
City of Dreams Mediterranean
מיקום: לימסול.
מה יש במקום?
קומפלקס יוקרתי עם קזינו מודרני, הכולל מאות מכונות משחק ושולחנות הימורים כמו רולטה, פוקר ובלאק ג'ק.
מלון 5 כוכבים, מסעדות יוקרה, בריכות ואטרקציות נוספות.
אירועים ובידור בינלאומיים.
זהו הקזינו הגדול ביותר באירופה, מה שהפך אותו ליעד מרכזי עבור תיירים חובבי הימורים ובידור.
Satellite Casinos
בנוסף לקזינו המרכזי בלימסול, ישנם מספר קזינואים קטנים יותר ("לווייניים") בערים כמו:
ניקוסיה
לרנקה
פאפוס
איה נאפה
כמה מסעדות באזור
מסעדות מפורסמות בקפריסין
קפריסין ידועה במטבח הים-תיכוני שלה, שמשלב טעמים מקומיים, מסורות עתיקות והשפעות מודרניות. הנה רשימה של מסעדות פופולריות באזורים המרכזיים של האי:
1. מסעדות מומלצות בלימסול
Dionysus Mansion
סגנון: מטבח קפריסאי מודרני.
מה כדאי לנסות? מנות גורמה מקומיות עם פרשנות עכשווית, כמו קלפטיקו בבישול איטי וקינוחי לוקומדס חדשניים.
ייחודיות: גן מטופח ואווירה רומנטית.
Ousia Lounge
סגנון: מנות ים-תיכוניות וקוקטיילים יוקרתיים.
מה בתפריט? פירות ים טריים, דגים בגריל וסלטים מיוחדים.
מיקום: במרכז העיר העתיקה של לימסול.
2. מסעדות מומלצות בניקוסיה
Pyxida Fish Tavern
סגנון: פירות ים ודגים טריים.
מומלץ: שרימפס עם רוטב שום, דיונונים מטוגנים ומבחר סלטי ים.
ייחודיות: מוניטין רב שנים כמסעדת הדגים הטובה בעיר.
To Anamma
סגנון: אוכל קפריסאי אותנטי.
מה לנסות? מזטים עשירים, סופלקי ועוגת תפוזים ביתית.
אווירה: מסורתית עם נגיעות עיצוב מודרניות.
3. מסעדות מומלצות בפאפוס
7 St. Georges Tavern
סגנון: מטבח מקומי אורגני.
חוויה ייחודית: אין תפריט – השף מביא לשולחן מנות מזטות לפי העונה.
למה להגיע? אווירה משפחתית וחיבור עמוק למסורות בישול עתיקות.
The Windmill Restaurant
סגנון: אוכל קפריסאי מסורתי.
מומלץ: סטיפאדו (תבשיל בשר בבצל ורוטב יין), גמבאס וריזוטו עם ים.
מיקום: ליד המוזיאון הארכיאולוגי של פאפוס.
4. מסעדות מומלצות באיה נאפה
Sage Restaurant & Wine Bar
סגנון: פיוז'ן ים-תיכוני עם נגיעות בינלאומיות.
כדאי לנסות: סטייקים עסיסיים ופירות ים ברטבים מקוריים.
ייחודיות: מבחר יינות גדול מכל העולם.
Ocean Basket
סגנון: רשת פירות ים ידועה.
מה בתפריט? מגשים עם מבחר פירות ים במחירים נוחים.
מתאים ל: משפחות ואווירה קלילה.
5. מסעדות מומלצות בלרנקה
Militzis Tavern
סגנון: אוכל קפריסאי מסורתי.
כדאי לנסות: מנות קלפטיקו ותבשילים מקומיים בבישול איטי.
מיקום: ליד החוף עם נוף לים.
Art Cafe 1900
סגנון: מטבח ים-תיכוני ובינלאומי.
מה מומלץ? מבחר גבינות ויינות מקומיים, לצד מנות יצירתיות.
ייחודיות: עיצוב וינטג' ואווירה נעימה.
